Mass UFO - 1942 - Battle of Los Angeles

~ ~
În seara dintre 24 şi 25 februarie 1942, mai multe obiecte zburătoare neidentificate au fost observate deasupra Los Angelesului. "Battle of Los Angeles" este denumirea dată de presa contemporană acestui eveniment. Trebuie să ţinem cont de faptul că la data la care a avut loc incidentul, America era proaspăt intrată în cel de-al doilea război mondial, îniţial s-a crezut că era vorba de aviaţia japoneză şi a început o ripostă antiaeriană, însă fără izbândă. Deşi piloţii au fost anunţaţi să se pregătească de zbor aceştia nu au plecat în misiune.

Fire-Starters

~ ~
În noiembrie 1890, în Thorah, pe lângă Toronto, Canada au început să aibe loc tot felul de lucruri ciudate, aparent legate de o fetiţă de 14 ani, pe nume Jennie Bramwell, un copil adoptat de fermierul Dawson şi soţia lui. Se pare că într-o zi această fetiţă s-a îmbolnăvit şi a intrat într-un fel de transă. La scurt timp a început să plângă şi să arate spre tavan ţipând "priviţi acolo", tavanul luase foc. În următoarele zile mai multe focuri au început să apară prin casă, din moment ce unul era stins apărea altul. Se pare că cel puţin o săptămână a trecut fără ca cineva săşi pună cu adevărat vreo problemă, uimitor.

În cele din urmă toată mobila a fost mutată afară iar fata învinuită pentru incendii şi trimisă înapoi la orfelinatul de la care a fost luată. Eveninimentele stranii au încetat. Un reporter s-a ocupat în detaliu de caz şi a observat că fata avea cunoştinţe rudimentare de chimie şi că a făcut mai multe drumuri până la un chimist din zonă, de asemenea, în oraş era cunoscut faptul că avea obieciul să fure lucruri.

În ianuarie 1895 au avut loc incendii în casa unui tâmplar şomer pe nume Adam Colwell din Brooklyn, New York. Cazul a fost cercetat de poliţişti şi pompieri care au fost martori la combustii spontane ale mai multor obiecte. A fost suspectată fata adoptată a familiei Colwell, pe nume Rhoda însă această teorie a căzut când s-a observat că mai multe incendii au izbucnit în timp ce fetiţa era interogată.

Într-o zi de 4 ianuarie, când toată familia era împreună, în bucătărie o oală a căzut de pe aragaz şi patru tablouri au fost aruncate de pe perete. La scurt timp un pat a luat foc iar când a venit poliţia, tapetul din casă a început să ardă. În cele din urmă toată casa a ars.

În general astfel de cazuri de combustie spontană sunt legate de fenomene poltergeist şi de fete tinere, de obicei adoptate, dar nu este o regulă.

Fenomene FAN "de masă"

~ ~
1942

Această imagine a fost făcută în oraşul Hopeh, China, în 1942, perioada în care a fost ocupat de trupele japoneze.


1951

Luminile din Lubbock. Fotografia reprezintă numai una dintre incidentele în care au fost raportate astfel de lumini pe cerul oraşului Lubbock.

Totul a început în zoua de 25 august 1951, la ora 21:10 când trei profesori la Universitatea Tehnică din Texas, W. I. Robinson, A. G. Oberg şi W. L . Ducker, aflaţi în curtea casei primului dintre ei observă un mare număr de lumini ce trec cu viteză pe deasupra lor.

Ce ar fi putut să fie? Meteoriţii sunt evident scoşi din discuţie datorită formaţiunii în care zburau luminile "V". Aşa că rămâne să ne gândim la avioane, însă în acea seară nu a fost programat sau raportat niciun zbor. Au fost păreri care spuneau că luminile ar fi fost de fapt nişte păsări... asta ar fi însemnat că erau cele mai rapide, cele mai mari şi cele mai reflectorizante păsări de pe planetă.


1952

După cum puteţi vedea pe lângă imaginea Capitolului situat în dreapta se mai află pe cer un număr de 9 lumini. Acest incident a stârnit mare vâlvă în presa epocii, căpitanul Edward Ruppelt (cel care a condus proiectul Blue Book) a descris situaţia în cartea sa "Report on unindentified flying objects " (Raport privind obiectele zburătoare neidentificate). De menţionat este că acele OZN-uri au fost identificate şi pe radar.

Aceasta este o imagine din 1952, Washington DC, SUA
.