Saint-Germain

~ ~
Acest personaj a trăit în secolul XVIII şi îl putem considera pe bună dreptate un erudit, urmele sale abundă în cunoştinţe şi puteri la care nu are acces orice muritor. S-au stabilit legături între el şi Theosofie şi a fost unul dintre Maeştrii Înţelepciunii Antice. Nu se ştie nimic despre copilăria sa, practic până la un anumit moment, viaţa sa este un mare mister. S-a remarcat drept un mare artist, talentat la vioară, pian, pictură. Cunoştinţele sale asupra lumii şi a forţelor ce o guvernează îl fac un adevărat magician pentru acele vremuri. Reuşeşte să aducă numeroase inovaţii, în principal în chimie/alchimie. Vorbea cel puţin şase limbi, cu o precizie ce făcea imposibil de aflat ţara de origine.

Numele Saint-Germain apare pentru prima dată în 1740 ca un ofiţer în cadrul armatei franceze comandate de mareşalul Belle-Isle, conte de Gisor, care suferind de reumatism este tratat de misteriorul individ.

Tot despre un conte Saint-Germain se vorbeşte şi într-o scrisoare a lui Horace Walpole care menţionează că acesta a fost arestat în Londra, fiind suspectat de spionaj (în tipul rebeliunii Iacobite), însă la scurt timp eliberat din lipsă de probe.

Enciclopedistul Grimm îl descrie ca pe cineva care "ştie multă chimie şi istorie, cum puţini oameni se pot lăuda că ştiu". O vreme contele pleacă în India, ori pentru a guverna un anumit teritoriu, ori din alte motive. În 1757 reapare la Paris şi se instalează într-un hotel pe rue de Richelieu. Regele Ludovic al XV-lea pune la dispoziţia lui o aripă a castelului Chambord unde îşi construieşte un laborator de chimie. A întreţinut corespondenţă cu Jean-Baptiste Willermoz, fondatorul sistemului masonic ocult al Binefăcătorilor Cavaleri ai Cetăţii Sfinte, iar ministrul de stat al Saxei, Wurmb, mason cu grad de cavaler de Rosa-Cruce l-a chemat pe conte la Dresda.

Lista de realizări şi evenimente poate continua, nu am făcut decât să vă trezesc interesul (sper) faţă de acest individ, puteţi afla mai multe căutând şi singuri. Poate voi face şi o continuare dacă voi îmi veţi cere. Înainte de a încheia aş dori să vă spun o altă curiozitate, Edgar Cayce a spus că acest Saint-Germain era prezent la nevoie.